Home > Kosthold > Spørsmål fra en leser

Spørsmål fra en leser

Fikk denne meldingen forleden og tenkte jeg skulle legge meldingen og svaret så andre også kan få det med seg 🙂

"Du sier at bulking bare er tull, men at du allikevel anbefaler å ligge i et moderat kalorioverskudd. Er det ikke nettopp dette "bulking" er? Eller per definisjon bevisst vektøkning, ergo overskudd?

En annen ting jeg ønsker å spørre om er;  la oss si at en person er litt overvektig. F.eks en 80kg person på 1.75 i høyde og har litt for stor fettprosent på kroppen, men ønsker å bli definiert. Vil du fremdeles anbefale å ligge i et moderat kalorioverskudd fra det utgangspunktet, eller først gå ned i vekt (deff) før man starter?
"


Virker jo som du har litt peiling selv ;)

Det er mye forvirring rundt begrepet "bulking". Mannen i gata eller de fleste på treningsforum tror at å bulke er å spise ekstremt. Tvinge i seg mat langt utover hva kroppen trenger, og ofte usunn mat.
Men du har rett. Bulking per definisjon er å ligge i overskudd for å gi optimale forhold for muskelvekst. Men betyr ikke at man trenger å spise seg feit.
Å bevisst gå inn for en "bulk" vil jeg bare anbefale for de som er ekstremt tynne og har problemer med å legge på seg både fett eller muskler.
Leangains FTW :)

Som jeg svarte sist så er deffing for folk som vil av ulike årsaker bli definerte for en kort periode. Som konkurranser, photoshoot, strand-sesongen osv. Så er man overvektig og ønsker å bli definert som du sier.. Så kan man godt deffe. Men da er det stor sjanse for at man legger på seg veldig fort igjen når deffen er over. En slik hard deff går også ut over muskelmassen.

Du gir meg bare to alternativer her. SKal han ligge i overskudd eller deffe. Jeg vil for de fleste anbefale ingen av delene. Men ligge i moderat underskudd og forandre matinntaket. Ikke "deffe" men legge om livsstilen. Da vil man etterhvert også bli mer definert. Bytter ut fettmassen med muskler.

Jeg har skrevet litt mer om emnet her:
https://erikcbb.wordpress.com/2011/04/06/7-grunner-til-a-ikke-bulke/
Og her om å redusere fett og samtidig øke i muskelmasse:
https://erikcbb.wordpress.com/2011/05/18/kort-om-vektreduksjon-og-muskelmasse/
Categories: Kosthold
  1. October 14, 2011 at 10:17 pm

    At least some bloggers can write. Thanks for this post

  2. December 12, 2011 at 8:59 am

    That was some educative article!!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment